Patentin hakeminen

Patentointi

Suinnon kilpailusta erottavat tekijät ovat nopeus ja tulokset. Ei ole täysin epätavallista että hakija voi saada ensimmäisen hyväksytyn US/EP patentin vuodessa hakemuksen laadinnasta ja jätöstä.

Hakemusten laadinnassa otamme dokumentointivelvollisuudet vakavasti. Suinnon laatima hakemus kertoo yleisölle kuinka keksintö toimii.

Merkitykselliset patenttivaatimukset kohtuullisessa ajassa auttavat patentinomistajia käyttämään immateriaalioikeuksiaan markkinapaikalla. Käytämme säännönmukaisesti vaatimuskarttoja ja jakamalla erotettuja hakemuksia parhaiden tulosten saavuttamiseksi asiakkaillemme.

Patentti- ja rekisterihallitus

Suomessa patentit myöntää PRH (Patentti- ja rekisterihallitus). Suomalaisille yrityksille ja keksijöille tärkeimpiä virastoja ovat tyypillisesti USPTO (USA:n patenttivirasto) ja EPO (Euroopan patenttivirasto).

Myönnetyt patentit

Kun patentti on myönnetty, sitä voidaan käyttää oman tuotteen kopioinnin kieltämiseen ja teknologian lisensiointiin. Patentti ei kuitenkaan anna yksinoikeutta valmistaa tiettyä tuotetta. Patentti on kielto-oikeus, joka antaa mahdollisuuden kieltää muita valmistamasta tuotteita, jotka loukkaavat patenttia.

Patentin voimassaoloaika

Patentit ovat tyypillisesti voimassa 20 vuotta.